Translate

Postări populare

ciclurile vietii

educativ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 27 ianuarie 2012

Ciclurile vietii-coeficientul de inteligenta si inteligenta emotionala

     Salut , bine v-am regasit

       Nu este o noutate ca fiecare in devenirea sa ,pe parcursul formarii personalitatii ,are
diferite modele .De esemenea insa nu este o noutate si faptul ca modelul de masurare a performantelor scolare este limitat si ca nu tine seama de inzestrarea fiecaruia ,cu toate ca teoretic se incearca astazi o tentativa de a se orienta modelul invatamantului spre aceasta abordare .Dar mai este mult pana se va ajunge acolo .Viata a demonstrat ca exista multe persoane care in timpul scolii nu au excelat si totusi la locul de munca si in societate au avut succes.Societatea insa , inca mai crede ca daca ai avut succes in scoala inseamna ca vei avea succes si in viata . Exista insa o diferenta intre ,,desteptaciune" si ,,istetime".Prima se refera la IQ (coeficientul de inteligenta),cea de-a doua se refera la legatura dintre IQ si capacitatea de a intui lumea , de a ,,vedea"situatiile si de a relationa cu ceilalti in timp ce va preocupati de propria viata ,Aceasta capacitate este denumita pe scurt EQ( inteligenta emotionala).Multumita EQ, exista dovada ca legatura dintre aceasta capacitate ,are in sine , putin de a face cu intelectul si cu succesul insusi . Dar ce este succesul? Nici aici nu se poate da o definitie si nici o reteta anume . Pentru fiecare succesul are o alta conotatie si o alta orientare , o alta valoare si o alta forma .Dar se poate , pe scurt definica aptitudine a unei persoane de a stabili si a realiza propriile obiective personale so profesionale ,indiferent care ar fi acestea .
      IQ repezinta un instrument de masurare a capacitatilor de ordin intelectual si rational al unui individ . Aceasta masoara de asemenea si capacitatea verbala, spatiala, vizuala si matematica .Acest coeficient masoara cat de repede putem sa invatam lucruri noi, cum ne concentram asupra unor sarcini si exercitii , cum retinem si ne reamintim informatii de natura obiectiva, cum ne angajam intr-un proces de argumentare , cum manipulam numerele, posibilitatea de a gandi atat analitic cat si abstract , precum si rezolvarea problemelor in baza aplicarii cunostintelor anterioare .
     Totul e foarte frumos .Dar exista persoane cu un IQ ridicat , dar care nu reusesc mare lucru nici in viata personala nici in cea profesionala , mergand parca impotriva curentului si de cele mai multe ori nici nu-si dau seama de ce .Motivul principal este acela ca lasa de dorit din punct de vedere al inteligentei emotionale , (EQ ) despre care am sa vorbesc in articolul ce va urma .


    Pentru succesul tau acceseaza linkul   tudor@academiademarketing.ro

    Toate cele bune ,
       iubiti-va copiii  !

      Elena Ene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu